Heeft linkbuilding nog zin?

Je hebt vast wel eens gelezen dat linkbuilding totaal niet effectief is en dat je jouw tijd beter kan besteden. In de SEO-wereld denken de meeste mensen dat ze het beter weten omdat iets voor hun werkt. Zo worden veel methodes en technoeken door mensen de grond in geboord en worden andere methodes de hemel in geprezen. Voor mensen met weinig ervaring in het vakgebied is het dan ook erg lastig om een goede inschatting te maken van wat de waarheid is en wat niet. In dit artikel proberen we je een beeld te geven over de waarde van linkbuilden

 

Content is key

Iedereen weet wel dat Google alles er aan doet om de pagina’s die het beste bij de zoekopdracht passen het hoogst te laten ranken in de zoektesultaten. Het is belangrijk dat de content op deze pagina klopt. Content is het belangrijkste onderdeel van SEO. De techniek van de website kan zo perfect zijn, maar wanneer de content niet klopt zal jouw pagina nooit goed ranken. Echter is content natuurlijk niet alles.

 

Honderden factoren

Google beoordeeld een website op enorm veel verschillende factoren. Naast de content, worden de rankings ook bepaald aan de hand van aspecten zoals de laadsnelheid, maar ook de autoriteit van een pagina. Het is dus niet de nummer 1 ranking factor, maar het is wel een belangrijk onderdeeld dat Google mee neemt in het beoordelen van jouw website.

 

Met dit stukje uitleg kunnen we de vraag “Heeft linkbuilding nog zin?” eigenlijk al makkelijk beantwoorden. Natuurlijk heeft linkbuilding zin. Wanneer je twee pagina’s met exact dezelfde content online zou zetten, dan rankt de website met de hoogste autoriteit hoger. 

Wil je ook de autoriteit van jouw website verhogen? Neem dan contact op met de Reputatuefabriek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *